Televisie: analoog en digitaal

Je hebt de keuze uit twee systemen voor televisie kijken: analoog of digitaal. Veel mensen hebben nog altijd analoge televisie in huis, maar steeds meer mensen kiezen digitale televisie. Wij helpen je graag met het maken van een keuze!


Digitale tv vergelijken

Analoge televisie

Analoge televisie is de klassieke vorm van tv kijken. Het benodigde tv-signaal komt binnen via de kabel. Sluit hier rechtstreeks een televisie op aan en je kunt meteen beginnen met kijken. Met een splitter kun je eenvoudige meerdere televisies aansluiten.

Digitale televisie

Ook voor digitale televisie komt het signaal binnen via de kabel. Je kunt je televisie hier echter niet rechtstreeks op aansluiten, maar alleen met een digitale ontvanger ertussen die het signaal van de kabel omzet.

Waarom digitale televisie?

  • Het zenderaanbod van digitale televisie is vele malen uitgebreider.
  • De beeld- en geluidskwaliteit is hoger dan bij analoge televisie.
  • Je kunt kiezen voor speciale HD-pakketten (high definition).
  • Je kunt speciale zenderpakketten samenstellen naar je persoonlijke voorkeur.
  • Je kunt gebruikmaken van een elektronische programmagids.
  • Er zijn diverse interactieve diensten beschikbaar, zoals het huren van films (video-on-demand) en het terugkijken van programma’s via Uitzending Gemist.
  • Je kunt kiezen voor een digitale videorecorder (DVR) voor het pauzeren en terugspoelen van programma's.

Meer weten?

Wil je meer informatie over internet, bellen en tv. Of hulp nodig bij je aanvraag? Neem contact op met een van onze Overstapcoaches. Zij geven je advies voor jouw situatie. Voor, tijdens en na de overstap. Bel ons op 088-66 99 000 (lokaal tarief). Je kunt ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen.


Digitale TV vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.