Aansprakelijkheidsverzekering via Pricewise: goed verzekerd 

Het kan gebeuren dat je per ongeluk schade veroorzaakt bij iemand anders. Je stoot een dure vaas om bij de buren. Of je kind fietst tegen een voetganger aan. Vervelend. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen deze uiteenlopende risico’s. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering alleen samen met een woonverzekering afsluiten via Pricewise.aansprakelijkheidsverzekering vergelijken
Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering

Het kan gebeuren dat je iets van anderen kapot maakt. Of dat er een waterleiding springt en het waterschade veroorzaakt bij de onderburen. Voor deze situaties is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het is niet verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar zeker wel aan te raden. En, niet alle aansprakelijkheidsverzekeringen zijn hetzelfde. Vergelijk en bekijk daarom goed welke het best bij jou past.

Wat is er verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering is er voor ongevallen waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn meestal ongevallen veroorzaakt door onzorgvuldig handelen. Schade die je aan je eigen spullen veroorzaakt of bij andere gezinsleden valt niet onder de dekking. Check altijd goed de polisvoorwaarden. Er zijn verschillen tussen de dekkingen en de hoogte van de dekking.

Wie zijn er meeverzekerd?

Meestal is iedereen in je gezinsverband meeverzekerd. Check wel altijd de voorwaarden. Onderstaande personen kunnen (mee)verzekerd zijn:

 • De verzekeringsnemer.
 • Je echtgenoot/echtgenote/geregistreerde partner.
 • Kinderen.
 • Inwonende of uitwonende studerende kinderen.
 • Inwonende ouders.
 • Logés.
 • Huispersoneel: voor zover de aansprakelijkheid te maken heeft met de werkzaamheden.

Wat valt buiten de dekking?

Er zijn schades die niet vergoed worden door de aansprakelijkheidsverzekering:

 • Motorrijtuigen, caravans, vaartuigen (waar je vaarbewijs voor nodig hebt) en luchtvaartuigen. Hiervoor moet je een aparte verzekering afsluiten.
 • Schade door opzet.
 • Materiële schade door iemand die meeverzekerd is op jouw polis.
 • Groepsaansprakelijkheid.

Eigen risico

De meeste verzekeraars hebben standaard een eigen risico van € 0,-. Sommige verzekeraars hebben een standaard eigen risico van € 100,-. Als je kiest voor een hoger eigen risico, krijg je korting op je premie.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

De aasprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel de AVP genoemd. Het is niet verplicht om een AVP te hebben, maar wel verstandig.

Beste aansprakelijkheidsverzekering

Je wilt natuurlijk de beste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor je spullen. Er is niet één inboedelverzekeraar die de beste aansprakelijkheidsverzekering biedt. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de waarde van je spullen. Bij Pricewise vergelijk je makkelijk en snel inboedelverzekeringen. Ook de overstap is zo geregeld.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Bij Pricewise vind je de beste én goedkoopste aansprakelijkheid. De premie is afhankelijk van onder andere je gezinssituatie en de hoogte van het verzekerde bedrag. Door te vergelijken, vind je makkelijk en snel een goedkope aansprakelijkheidsverzekering. Bij Pricewise vind je de eerlijkste vergelijking.

Meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.