Aansprakelijkheidsverzekering via Pricewise: goed verzekerd 

Het kan gebeuren dat je per ongeluk schade veroorzaakt bij iemand anders. Je stoot een dure vaas om bij de buren. Of je kind fietst tegen een voetganger aan. Vervelend. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen deze uiteenlopende risico’s. Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, maar alleen samen met een woonverzekering afsluiten via Pricewise.aansprakelijkheidsverzekering vergelijken
Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering

Het kan gebeuren dat je iets van anderen kapotmaakt. Of dat er een waterleiding springt en dat waterschade veroorzaakt bij de onderburen. Voor deze situaties is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, is niet verplicht. Het is alleen zeker wel aan te raden om dit te doen. Niet alle aansprakelijkheidsverzekeringen zijn hetzelfde. Bij Pricewise kun je een aansprakelijkheidsverzekering alleen samen met een woonverzekering afsluiten. 

Wat is er verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering is er voor ongevallen waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn meestal ongevallen veroorzaakt door onzorgvuldig handelen. Schade die je aan je eigen spullen of bij andere gezinsleden veroorzaakt valt niet onder de dekking. Check altijd goed de polisvoorwaarden. Er zijn verschillen tussen de dekkingen en de hoogte van de dekking.

Wie zijn er meeverzekerd?

Meestal is iedereen in je gezinsverband meeverzekerd. Check wel altijd de voorwaarden. Onderstaande personen kunnen (mee)verzekerd zijn:

 • De verzekeringsnemer
 • Je echtgenoot/echtgenote/geregistreerde partner
 • Kinderen
 • Inwonende of uitwonende studerende kinderen
 • Inwonende ouders
 • Logés
 • Huispersoneel: voor zover de aansprakelijkheid te maken heeft met de werkzaamheden
 • En je huisdieren

Wat valt buiten de dekking?

Er zijn schades die niet vergoed worden door de aansprakelijkheidsverzekering:

 • Motorrijtuigen, caravans, vaartuigen (waar je vaarbewijs voor nodig hebt) en luchtvaartuigen. Hiervoor moet je een aparte verzekering afsluiten
 • Schade door opzet
 • Materiële schade binnen het gezin veroorzaakt door iemand die meeverzekerd is op je polis
 • Groepsaansprakelijkheid

Eigen risico

De meeste verzekeraars hebben standaard een eigen risico van € 0,-. Sommige verzekeraars hebben een standaard eigen risico van € 100,-. Als je kiest voor een hoger eigen risico, krijg je korting op je premie.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren wordt ook wel de AVP genoemd. Het is niet verplicht om een AVP te hebben, maar wel verstandig.

Beste aansprakelijkheidsverzekering

Je wilt natuurlijk de beste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Er is niet één verzekeraar die de beste aansprakelijkheidsverzekering biedt. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de waarde van je spullen. 

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering

Bij Pricewise vind je de beste én goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering. De premie is afhankelijk van onder andere je gezinssituatie en de hoogte van het verzekerde bedrag. Door aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken, vind je makkelijk en snel een goedkope aansprakelijkheidsverzekering. Bij Pricewise vind je de eerlijkste vergelijking.

Meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.


Vergelijk alle aansprakelijkheidsverzekeringen