Inboedelverzekering

Je inboedel wil je natuurlijk goed verzekeren. Denk hierbij aan de meubels, apparatuur en kleding. Maar ook aan paspoorten en sieraden die thuis liggen. Een inboedelverzekering dekt dus alle spullen die je kunt verplaatsen. En het maakt niet uit of je een woning gekocht of gehuurd hebt. De belangrijkste informatie over een inboedelverzekering en de inboedelverzekering vergelijken vind je hieronder. Wel zo handig.Inboedelverzekering afsluiten
Inboedelverzekering vergelijken

Is een inboedelverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben. Maar, bijna iedere Nederlander heeft er wel een. Waarom? Helaas kan het gebeuren dat er ingebroken wordt of een brand uitbreekt. Het is dan een fijn idee om alle spullen in huis goed verzekerd te hebben. Heb je een huis gekocht? Dan is het verstandig om ook een opstalverzekering af te sluiten.

Soorten inboedelverzekeringen

Je kunt kiezen tussen 2 soorten inboedelverzekeringen:

Extra uitgebreide inboedelverzekering

Met een extra uitgebreide inboedelverzekering zijn de meeste spullen in je woning goed verzekerd.

Allrisk inboedelverzekering

Laat je een vaas vallen? Vervelend. Maar met een allrisk inboedelverzekering worden ook deze kosten gedekt.

Inboedelverzekering-dekking

Onderstaande schade wordt gedekt met een inboedelverzekering:

Extra uitgebreid Allrisk
Brand of ontploffing
Water
Storm (vanaf windkracht 7)
Inbraak, diefstal en vandalisme
Plotselinge onvoorziene gebeurtenissen

Is elke soort waterschade verzekerd?

In de meeste gevallen wordt plotseling ontstane schade, zoals een lekkage of hevige regenval door de inboedelverzekering vergoed. Het is hierbij wel van belang dat het gaat om onvoorziene schade. Dat wil zeggen dat je deze schade niet hebt kunnen verwachten. Waterschade omdat het raam nog openstond wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Het verschilt per situatie en verzekeraar of waterschade vergoed wordt. Het is verstandig om dit goed na te kijken in de polisvoorwaarden.

Wat valt niet onder de dekking?

Schade veroorzaakt door:

  • Opzet of onvoldoende onderhoud
  • Terrorisme
  • Natuurgeweld, zoals een overstroming of aardbeving
  • Regen door openstaande deuren en/of ramen
  • Schade door constructie- of bouwfouten

Aanvullende verzekeringen

Je kunt de inboedelverzekering ook nog uitbreiden als je behoefte hebt aan een hogere dekking:

Kostbaarheden

In de meeste gevallen dekt de inboedelverzekering je kostbaarheden tot een bepaald bedrag. Wil je deze verzekeren tot een hoger bedrag? Sluit dan een aanvullende verzekering af. Dan ben je verzekerd van een goede dekking.

Glasverzekering

Een glasverzekering kun je extra afsluiten bij je inboedelverzekering. Een glasverzekering sluit je af voor eventuele schade aan de ramen van je woning. Het gaat om vensterglas in ramen en deuren dat dient om het licht door te laten. Voor koopwoningen raden wij aan om altijd een glasverzekering af te sluiten. Als je een woning huurt, kun je in het contract vinden of je zelf een glasverzekering af moet sluiten of dat de verhuurder dit voor jou heeft meeverzekerd.

Eigen risico

Bij een inboedelverzekering heb je vaak een eigen risico. Dit varieert meestal tussen € 100,- en € 500,- per gebeurtenis. Wil je liever geen eigen risico? Dat kan. Je betaalt dan wel extra premie.

Beste inboedelverzekering

Je wilt natuurlijk de beste inboedelverzekering afsluiten voor je spullen. Er is niet één inboedelverzekeraar die de beste inboedelverzekering biedt. Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de waarde van je inboedel. Bij Pricewise vergelijk je makkelijk en snel inboedelverzekeringen. Ook de overstap is zo geregeld. Zo kunnen de kosten voor de inboedelverzekering omlaag gaan.

Meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.


Vergelijk alle inboedelverzekeringen