Goed verzekerd met een inboedelverzekering

De spullen die in je huis staan wil je goed verzekeren. Denk hierbij aan de meubels, apparatuur en kleding. Maar ook paspoorten en sieraden die thuis liggen. Een inboedelverzekering dekt dus alle spullen die je kunt verplaatsen. Én het maakt niet of je een woning gekocht of gehuurd hebt. De belangrijkste informatie over een inboedelverzekering vind je hieronder. Wel zo handig.Inboedelverzekering afsluiten
Inboedelverzekering vergelijken

Waarom een inboedelverzekering?

Het is niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben. Maar, bijna iedere Nederlander heeft er wel een. Waarom? Helaas kan het gebeuren dat er ingebroken wordt of een brand uitbreekt. Het is dan een fijn idee om alle materiele spullen in huis goed verzekerd te hebben. Heb je een huis gekocht? Dan is het ook verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen tussen 2 soorten inboedelverzekeringen:

Extra Uitgebreide opstalverzekering

Met een Extra Uitgebreide inboedelverzekering zijn de meeste spullen in je woning goed verzekerd.

Allrisk opstalverzekering

Laat je een vaas vallen? Vervelend. Maar met een Allrisk inboedelverzekering worden ook deze kosten gedekt.

Aanvullende verzekeringen

Kostbaarheden

In de meeste gevallen dekt de inboedelverzekering je kostbaarheden tot een bepaald bedrag. Wil je deze verzekeren tot een hoger bedrag? Sluit dan een aanvullende verzekering af. Dan ben je verzekerd van een goede dekking.

Glasverzekering

Een glasverzekering kan je extra afsluiten bij je inboedelverzekering. Een glasverzekering sluit je af voor eventuele schade aan de ramen van je woning. Het gaat om vensterglas in ramen en deuren, dat dient om het licht door te laten. Voor koopwoningen raden wij aan om een glasverzekering af te sluiten. Als je een woning huurt, kun je in het contract vinden of je zelf een glasverzekering af moet sluiten of dat de verhuurder dit voor jou heeft meeverzekerd.

Welke schade is verzekerd?

Extra UitgebreidAllrisk
Brand of ontploffing
Water
Storm (vanaf windkracht 7)
Inbraak, diefstal en vandalisme
Plotselinge onvoorziene gebeurtenissen

Is waterschade verzekerd?

In de meeste gevallen wordt plotseling ontstane schade, zoals een lekkage of hevige regenval door de inboedelverzekering vergoed. Het is hierbij wel van belang dat het gaat om onvoorziene schade. Dat wil zeggen dat je deze schade niet hebt kunnen verwachten. Waterschade omdat het raam nog open stond wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Het verschilt per situatie en verzekeraar of waterschade vergoed wordt. Het is verstandig om dit goed na te kijken in de polisvoorwaarden.

Wat valt niet onder de dekking?

  • Opzet of onvoldoende onderhoud
  • Terrorisme
  • Natuurgeweld, zoals een overstroming of aardbeving
  • Regen door openstaande deuren en/of ramen
  • Schade door constructie- of bouwfouten

Eigen risico

Bij een inboedelverzekering heb je eigen risico. Dit varieert meestal tussen €100,- en €500,- per gebeurtenis. Wil je liever geen eigen risico? Dat kan. Je betaalt dan wel extra premie.

Meer weten?

Bekijk de veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.