Vergelijk in Overijssel energie

Woon je in Overijssel en ben je op zoek naar een goedkope energieleverancier ? Bij Pricewise vergelijk je energieleveranciers en kun je direct overstappen. Energie vergelijken in Overijssel kan je honderden euro’s besparen op je jaarlijkse energierekening!


Energie vergelijken in Overijssel

Energieleveranciers in Overijssel

In Overijssel zijn Essent en Electrabel de grootste energieleveranciers. Als je nog nooit bent overgestapt, zit je waarschijnlijk bij een van deze twee leveranciers. Dit wil niet zeggen dat Essent of Electrabel automatisch de meest voordelige energieleveranciers in Overijssel zijn.

Netbeheer Gas en Stroom in Overijssel

De netbeheerder zorgt voor het transport van gas en stroom naar je woning. Je kunt niet van netbeheerder overstappen. Deze is namelijk per regio wettelijk vastgesteld. Ook als je energietarieven vergelijkt en overstapt naar een andere energieleverancier, houd je dezelfde netbeheerder. De energiemeters in je huis zijn eigendom van de netbeheerder. Woon je in omgeving Almelo of Steenwijk? Dan is RENDO of Cogas Infra & Beheer je netbeheerder. In de rest van Overijssel is Enexis verantwoordelijk voor het transport van gas en stroom. Enexis hoort naast Stedin en Liander tot de grootste 3 netbeheerders van Nederland

Dubbele of enkele meter

Als je een dubbele meter hebt, wordt je elektriciteitsverbruik gemeten met een piek- en daltarief. De piekuren (overdag) zijn iets duurder dan de daluren (van 23.00 tot 07.00 uur - in Noord-Brabant en Limburg van 21.00 tot 7.00 uur). Je kunt met een dubbele meter besparen door veel stroom en gas ’s nachts te gebruiken. Heb je een enkele meter, dan word je ook afgerekend tegen een enkel tarief. Dit is ongeveer het gemiddelde van het piek- en daltarief. Je bent goedkoper uit met een enkele meter als je voornamelijk overdag energie gebruikt. In onze vergelijker zie je de exacte tarieven die energieleveranciers rekenen voor piek- en daluren.

Meterstanden doorgeven in Overijssel

Als je de meterstanden te laat of helemaal niet doorgeeft, wordt er een schatting gemaakt. Deze schatting van de stand wordt gebruikt als beginstand bij je nieuwe leverancier en als eindstand bij je oude leverancier. Hierdoor kan je eindrekening hoger of lager uitvallen dan je had verwacht. Geef daarom je meterstanden altijd op tijd door aan je energieleverancier.

Energie vergelijken en overstappen

Je vergelijkt energieleveranciers eenvoudig via Pricewise.nl. Op basis van je verbruik rekenen wij uit welke energieleverancier het goedkoopste contract voor je heeft. Bovendien biedt Pricewise vaak tarieven met exclusieve kortingen. Hiermee kun je door middel van energie vergelijken in Overijssel via onze vergelijker tot € 700,- besparen.


Stroom en gas in Overijssel vergelijken