Wat is het Contract Einde Register (CER)?

Het Contract Einde Register (CER) is sinds 1 augustus 2013 de centrale databank van Nederlandse energiecontracten. Dit is een gezamenlijk register dat wordt bijgehouden door alle energieleveranciers van Nederland. Alle leveranciers waarmee Pricewise samenwerkt zijn hierbij aangesloten. Hierdoor is het mogelijk om als consument gemakkelijk over te stappen. Als je een nieuw contract wil aangaan, krijgt zowel de nieuwe áls de oude energieleverancier hier bericht van. De oude leverancier beëindigt vervolgens het contract waardoor je hier zelf niet meer achteraan hoeft te gaan.


Per lopend contract wordt in het CER onder andere de einddatum, de verlengperiode en de opzegtermijn bijgehouden.

In het verleden werd alle contractadministratie bijgehouden vanuit het Contract Controle Protocol (CCP).

Wanneer kun je overstappen?

Het CER is bedoeld om het voor de consument zo makkelijk mogelijk te maken om over te stappen. Toch kun je niet altijd zomaar switchen. Als je over een contract beschikt met een bepaalde duur, dan moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Heb je een contract van onbepaalde duur? Dan kun je altijd opzeggen zonder dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Houd er wel rekening mee dat overstappen zes tot acht weken kan duren.

Meer vragen?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 000. We helpen je graag verder.


Energie vergelijken