Toon – de slimme thermostaat van Eneco

Toon is een slimme thermostaat die gemakkelijk in gebruik is. Toon laat je zien hoeveel stroom en gas je verbruikt en hoe dat verbruik zich verhoudt tot dat van vergelijkbare huishoudens. Je kunt van de slimme thermostaat Toon dus veel leren over jouw energieverbruik.toon
Vergelijk energiecontracten en bespaar op je energierekening

Wat kan Toon?

Met Toon kun je de verwarming gemakkelijk instellen op basis van je eigen routine. Als je 's ochtends de woonkamer binnenkomt, is het al lekker warm. En ook als je thuiskomt na je werk. Als je je apparaten aansluit op slimme stekkers, laat Toon je zien welke apparaten in jouw huishouden de meeste stroom slurpen. Daarnaast kan Toon je een melding geven wanneer je meer energie verbruikt dan verwacht. Ook kun je je rookmelder op Toon aansluiten. Of je zonnepanelen, als je die hebt. Zo kun je je energieverbruik dus goed in de gaten houden.

Toon in jouw woning

Om Toon te kunnen gebruiken, heb je een WiFi-verbinding en een cv-ketel nodig. Daarnaast moet je een smartphone of een tablet hebben, zodat je Toon kunt instellen. Toon werkt zowel op iOS als op Android. Wel zo handig. Een monteur van Eneco komt Toon installeren. Zelf kun je voor dat moment alvast het een en ander voorbereiden. Eneco vertelt wat jij kunt doen en wat de monteur doet:

Specificaties Toon

Niet alle slimme thermostaten hebben dezelfde specificaties. Daarom hebben we die van Toon voor je in een handig overzicht geplaatst.
 
Algemeen
Naam Toon
Leverancier Eneco
Beschikbaar voor iedereen Ja
Besturing via smartphone/tablet app Ja, Android/iOS
Besturing via website Nee
.
Kosten
Kosten los € 275,- (functionaliteit beperkt)
Betalingsfrequentie Maandelijks
Abonnement voor extra functionaliteiten € 4,50 per maand
Verplicht klant bij abonnement Nee
Korting voor klanten Ja, verschilt per contract*
Gratis bij energiecontract Ja, bij 4-jarig contract
Installatiekosten Verschilt per leverancier
.
Geschikt voor
Stadsverwarming Nee
Vloerverwarming Ja
Warmtepompen Nee
.
Eigenschappen
Zelflerend vermogen Ja
Verwarming bedienen op afstand Ja
Apparaten bedienen op afstand Ja
Weermonitoring Ja
Luchtvochtigheid Nee
Geofencing Nee
Bewegingssensor Nee
Lichtsensor Nee
Verwarming per kamer Nee
Verwarming per zone Nee

* Bij een 1-jarig energiecontract van Eneco kun je Toon aanschaffen voor € 199,-. Sluit je een 3-jarig contract af bij Eneco, dan kun je Toon ontvangen tegen betaling van € 99,-.

Toon aanschaffen

Bij de energieleverancier Eneco krijg je Toon gratis in combinatie met een 4-jarig energiecontract. Let wel op: cadeaus bij energiecontracten zijn meestal niet erg voordelig. De tarieven die je betaalt voor energie liggen dan een stuk hoger. Je kunt Toon ook zelf los aanschaffen bij verschillende winkels voor €275,-. Dan is het wel handig om een maandelijks abonnement van € 4,50 op Toon te nemen. Je krijgt dan toegang tot de uitgebreide functies. Een abonnement op Toon is maandelijks opzegbaar.

Besparen met Toon

Toon laat je precies zien hoeveel stroom en gas jij verbruikt. Zo word je je een stuk bewuster van je eigen energieverbruik en kun je besparen op je energiekosten. Wil je nóg meer besparen op je energierekening? Het is altijd slim om energiecontracten te vergelijken. Dat kan makkelijk met de energievergelijker van Pricewise.

Meer weten?

Wil je meer weten over energie? Lees dan onze veelgestelde vragen door. Natuurlijk kun je ook telefonisch contact met ons opnemen. Pricewise is op werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 088 66 99 000 (lokaal tarief).

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.