Inboedelverzekering opzeggen

Je kunt verschillende redenen hebben om je inboedelverzekering op te zeggen. Check altijd de opzegtermijn van je verzekeraar. Wanneer mag je je inboedelverzekering opzeggen? Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 


Inboedelverzekering vergelijken

Samenwonen

Ga je samenwonen? Grote kans dat jullie allebei al een inboedelverzekering hebben. De langstlopende inboedelverzekering krijgt voorrang. Dit betekent dat je de kortstlopende inboedelverzekering op moet zeggen. Als beide inboedelverzekeringen langer dan een jaar lopen mag je ze allebei opzeggen. Je kunt dan kijken welke het voordeligste is of een nieuwe inboedelverzekering kiezen.

Verhuizen

Bij een verhuizing is het in de meeste gevallen mogelijk om de inboedelverzekering tussentijds op te zeggen. Blijf je bij de huidige verzekeraar, dan is het nodig om de adreswijzing door te geven. Denk er ook aan dat je een eventueel andere waarde van de inboedel ook doorgeeft om onder- of oververzekering tegen te gaan. 

Emigratie

Ga je emigreren? Het is in dit geval mogelijk om je inboedelverzekering op te zeggen. 

Opzegbrief

We maken het je graag makkelijk. Download hier een voorbeeld opzegbrief om je inboedelverzekering op te zeggen.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Bekijk de andere veelgestelde vragen. Of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

PricewiseBe wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.