Inboedelverzekering opzeggen

Je kunt verschillende redenen hebben om je inboedelverzekering op te zeggen. Check altijd de opzegtermijn van je verzekeraar. Wanneer mag je je inboedelverzekering opzeggen? Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 


Inboedelverzekering vergelijken

Samenwonen

Ga je samenwonen? Grote kans dat jullie allebei al een inboedelverzekering hebben. De langstlopende inboedelverzekering krijgt voorrang. Dit betekent dat je de kortstlopende inboedelverzekering op moet zeggen. Als beide inboedelverzekeringen langer dan een jaar lopen mag je ze allebei opzeggen. Je kunt dan kijken welke het voordeligste is of een nieuwe inboedelverzekering kiezen.

Verhuizen

Bij een verhuizing is het niet mogelijk om je inboedelverzekering op te zeggen. Je behoudt namelijk dezelfde inboedel. Je kunt wel wijzigingen doorgeven, zoals je nieuwe adres of de waarde van je inboedel. 

Emigratie

Ga je emigreren? Het is in dit geval mogelijk om je inboedelverzekering op te zeggen. 

Opzegbrief

We maken het je graag makkelijk. Download hier een voorbeeld opzegbrief om je inboedelverzekering op te zeggen.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Bekijk de andere veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.