Inboedelverzekering: krijg ik dagwaarde of nieuwwaarde vergoed?

Een inboedelverzekering vergoedt in principe de nieuwwaarde van jouw inboedel. Maar als je iPhone of televisie minder dan 40 procent van de nieuwwaarde waard is, wordt de dagwaarde vergoed. Hieronder leggen we uit wat de regelingen precies inhouden.Inboedelverzekering vergelijken

Wanneer krijg ik nieuwwaarde vergoed?

Het bedrag dat je nodig hebt om een artikel opnieuw aan te schaffen is de nieuwwaarde. Bijvoorbeeld als je televisie na 3 maanden gestolen wordt. Je krijgt dan het volledige bedrag vergoedt zodat je meteen een nieuwe kunt kopen.

Wanneer krijg ik dagwaarde vergoed?

Als spullen ouder worden, worden zij minder waard. Hoe snel je inboedel in waarde vermindert, verschilt per voorwerp. Zodra je inboedel minder dan 40% van de nieuwwaarde waard is, krijg je de dagwaarde vergoed. Verzekeraars gebruiken hiervoor een speciale afschrijvingslijst waar je per voorwerp kan terugvinden wat het afschrijvingspercentage per jaar is.

Restwaarde

Het kan ook voorkomen dat je inboedel beschadigd is. Verzekeraars keren in dat geval het verschil tussen de nieuwwaarde en de restwaarde uit. Ook voor de restwaarde gebruiken verzekeraars een tabel.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Bekijk de andere veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.

Pricewise Be wise. Check your price.