Moet ik een opstalverzekering afsluiten als ik een eigen woning heb?

Nee, het is niet wettelijk verplicht een opstalverzekering af te sluiten als je een eigen woning hebt. De bank waar je hypotheek afsluit kan je dit wel verplicht stellen. Sowieso is het verstandig om als eigenaar van een woning een opstalverzekering af te sluiten. Je wilt natuurlijk goed verzekerd zijn, mocht er iets gebeuren met je woning. Vergelijk daarom via Pricewise welke opstalverzekering het beste bij jou past.


Opstalverzekering vergelijken

Heb je een appartement gekocht?

Je wordt automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) als je een appartement in een appartementencomplex koopt. Je betaalt een bepaald bedrag per maand of jaar aan de VvE. De VvE gebruikt dat geld om het complex te onderhouden en regelt de opstalverzekering.

Wat is eigenaarsbelang?

Wanneer je woning gehuurd of een appartement gekocht hebt, dan regelt de VvE de opstalverzekering voor je woning. Stel jij of de vorige bewoner heeft onderdelen van je woning verbeterd, bijvoorbeeld een nieuwe badkamer of keuken. Deze verbeteringen vallen vaak niet onder de opstalverzekering van de VvE. Bij sommige leveranciers valt het eigenaarsbelang onder de inboedelverzekering. Valt het eigenaarsbelang er niet onder, dan kun je zelf een opstalverzekering afsluiten. Of sluit de dekking eigenarenbelang af.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Bekijk de andere veelgestelde vragen. Of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.