Opstalverzekering opzeggen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je opstalverzekering op wilt zeggen. Check altijd de opzegtermijn van je verzekeraar. Hieronder leggen we je uit in welke situaties je je opstalverzekering op kunt zeggen.


Opstalverzekering vergelijken

Samenwonen

Ga je samenwonen? Dan kan het zijn dat jullie allebei al een opstalverzekering hebben. De langstlopende opstalverzekering krijgt voorrang. Dit betekent dat je de kortstlopende opstalverzekering op moet zeggen. Als beide opstalverzekeringen langer dan een jaar lopen mag je ze allebei opzeggen. Je kunt dan kijken welke het voordeligste is of een nieuwe opstalverzekering kiezen.

Verhuizen

Je hebt twee opties bij een verhuizing. Een daarvan is je adres wijzigen bij je huidige verzekeraar. Deze zal een nieuwe premieberekening maken op basis van je nieuwe gegevens. Bij een verhuizing kun je je opstalverzekering ook opzeggen en een nieuwe afsluiten. Door te vergelijken via Pricewise zie je meteen welke opstalverzekering voor jou het goedkoopste is.

Emigratie

Ga je emigreren? Dan verkoop je waarschijnlijk je huis in Nederland. In dit geval kun je je opstalverzekering opzeggen per de datum dat je je uitschrijft in Nederland.

Opzegbrief

We maken het je graag makkelijk. Download hier een voorbeeld opzegbrief om je opstalverzekering op te zeggen.

Meer weten?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Bekijk de andere veelgestelde vragen. Of neem contact op met een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.

Pricewise Be wise. Check your price.