Wat is er verzekerd bij een woonverzekering?

Met een woonverzekering ben je verzekerd tegen veel vormen van schade aan zowel je woning als je spullen. Dit gaat om bijvoorbeeld brandschade en inbraak. Ook bijgebouwen vallen onder de dekking van je woonverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je juist ook buitenshuis verzekerd als je iets van anderen beschadigt. Met een woonverzekering ben je er zeker van dat je woning en spullen goed verzekerd zijn.

Dekkingstabel woonverzekering

Extra Uitgebreid Allrisk
Brand of ontploffing
Water
Storm (vanaf windkracht 7)
Inbraak, diefstal en vandalisme
Plotselinge onvoorziene gebeurtenissen

Wat is er verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

Sluit je er een aansprakelijkheidsverzekering bij af? Een aansprakelijkheidsverzekering is er voor ongevallen waar je volgens de wet aansprakelijk voor bent. Dit zijn meestal ongevallen veroorzaakt door onzorgvuldig handelen. Schade die je aan je eigen spullen of bij andere gezinsleden veroorzaakt valt niet onder de dekking. Check altijd goed de polisvoorwaarden. Er zijn verschillen tussen de dekkingen en de hoogte van de dekking.

Afwikkeling schade

Helaas kan het gebeuren dat je schade aan je huis en/of spullen hebt of bij anderen aanricht. De schade moet je altijd zo snel mogelijk melden. Neem contact op met Pricewise en wij helpen je met de afwikkeling. De kosten die samengaan met de afwikkeling van schade worden vergoed. Deze kosten worden vergoed bovenop de verzekerde som.
 

Ga terug naar de FAQ.

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag of heb je hulp nodig bij het vergelijken van woonverzekeringen? Stel deze dan aan een van onze medewerkers door contact op te nemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Zo min mogelijk kosten met mogelijke schade aan je woning?

Woonverzekering vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.