Wij vinden dat iedereen de beste deal verdient

mensen checkten deze maand energiedeals bij ons

Dat maakt ons de grootste energievergelijker van Nederland.

€250,39

is de gemiddelde besparing per jaar

Dat scheelt dus behoorlijk. Zonde om te laten liggen.

*****

Pricewise voldoet aan alle
5 criteria van ConsuWijzer

waaraan je een goede vergelijkingssite herkent.

9

is het cijfer van onze klanten op basis van hun ervaringen


Een lagere energierekening is zo geregeld

1. We kijken goed naar je situatie

Groen, dubbele meter, stadswarmte... de beste deal hangt af van je verbruik en je wensen. Vragen? Bel gerust één van onze Overstapcoaches op 088-66 99 000. 

2. We helpen je met de beste deal

We vergelijken de complete energiemarkt, op prijs en kwaliteit. Zo weet je zeker dat je kiest voor een scherp tarief bij een betrouwbare leverancier.  

3. We regelen je overstap

Je huidige leverancier wordt opgezegd. En je wordt aangesloten bij je nieuwe leverancier. Het enige dat jij merkt, is een lagere rekening. 


Energieleveranciers

Nuon
Essent
Eneco
DELTA
ENGIE
Energiedirect.nl
Greenchoice
Main Energie
Nederlandse Energie Maatschappij (NLE)
E.ON
Oxxio
United Consumers
DGB Energie
Anode Energie
Qwint
Woonenergie
Innova
Robin Energie
Budget Energie
Huismerk
Pure Energie
HVC
Qurrent
EnergieFlex
FENOR B.V.
Leon Zeewolde
Vandebron
Van Helder
DE Unie
DVEP Energie
Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD)
Vrij op Naam
Powerpeers

Waarom Pricewise?

De eerlijkste vergelijking
We krijgen van elke leverancier dezelfde vergoeding. We zijn dus van niemand afhankelijk. Hoe scherper de prijs, hoe hoger de leverancier komt. Zo simpel is het!
Compleet overzicht
We maken geen onderscheid in de aanbiedingen, maar laten alles zien. Zo weet je zeker dat je een compleet overzicht hebt. Zonder filter, zonder gedoe.
De laagste prijs
We regelen exclusieve kortingen voor je, waarmee je serieus bespaart. Daarnaast profiteer je van een welkomstpremie. Ben je overgestapt en vind je ergens anders hetzelfde product van dezelfde leverancier, voor een nog lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug.
Gratis overstapcoach
Zie je op tegen overstappen? Nergens voor nodig. Wij zien erop toe dat je huidige contract wordt opgezegd. Onze Overstapcoaches kunnen je helpen bij elke stap. Helemaal gratis!
Lees meer over ons

Over energie vergelijken

Energie vergelijken via Pricewise is heel eenvoudig. Op basis van je persoonlijke situatie vinden wij zo de beste deals voor je. Deals die je vaak niet via de leverancier zelf kunt krijgen. Door onze scherpe tarieven bespaar via Pricewise gemiddeld € 250,- per jaar op de energierekening.
Waarom energie vergelijken?

Zit je al jaren bij dezelfde energiemaatschappij en betaal je daardoor honderden euro’s per jaar te veel? Grote kans van wel. Overstappers kunnen namelijk rekenen op extra lage tarieven en eenmalige kortingen. Wil je weten of jij kunt besparen op jouw energiekosten? Zo gedaan, hoor. Vul je gegevens in en bekijk de beste deals op basis van je verbruik en wensen.

Hoe werkt overstappen?

Heb je de energievergelijker gebruikt en ben je klaar voor de overstap? Nadat je de aanvraag bij ons hebt ingediend, zien wij toe op een soepele overstap. Na bericht van je nieuwe leverancier heb je 14 dagen bedenktijd. Daarna zegt je nieuwe leverancier het contract bij de oude leverancier op en ben je officieel overgestapt. Bij verhuizing moet je je oude contract wél zelf opzeggen.

100% onafhankelijk energieprijzen vergelijken

Energieprijzen in onze energievergelijker zijn altijd actueel en komen 100% onafhankelijk tot stand. Leveranciers hebben geen direct of indirect belang in Pricewise. Voor ons maakt het niet uit of je overstapt naar leverancier A of B. Wij ontvangen van elke leverancier een vergoeding van gelijke hoogte na een overstap. Dat is ons verdienmodel.

Energie vergelijken: waar moet je op letten?

Bij Pricewise zetten we alle energiecontracten overzichtelijk voor je op een rij, gesorteerd op energieprijzen die je per jaar betaalt. We raden je aan om vooral naar 1-jarige contracten te kijken met vaste tarieven. Waarom? Omdat je daarmee vaker van lagere tarieven én een aantrekkelijke welkomstkorting kunt profiteren.

Wij regelen exclusieve deals

Wij onderhandelen dagelijks met leveranciers om voor jou de beste energiedeals te regelen. Deze exclusieve energie aanbiedingen kun je niet bij de energieaanbieders zelf krijgen. Door bij Pricewise op nummer 1 te staan, krijgt een energiemaatschappij veel nieuwe klanten. De goedkoopste deals staan altijd bovenaan in de energievergelijker. Een leverancier moet dus veel korting geven als hij de nummer 1 positie wil behalen. Zo houden wij de markt scherp.

Welkomstkortingen

Veel energieaanbieders bieden een welkomstkorting aan. Deze korting is al verwerkt in de energieprijzen in de energievergelijker. Je krijgt de welkomstkorting vaak aan het eind van je energiecontract uitgekeerd. Als je voor een 1-jarig contract gaat en elk jaar energie vergelijkt en overstapt, kun je elk jaar opnieuw gebruikmaken van een welkomstkorting. Die welkomstkorting ligt vaak tussen de € 100,- en 300,-. Ontvang je die elk jaar, dan bespaar je heel wat euro’s. Fijn hè?

Energieprijzen vergelijken

Energiemaatschappijen wijzigen hun variabele tarieven elk halfjaar. Op 1 januari en op 1 juli. Zowel de gasprijs als de elektriciteitsprijs. De energieprijzen zijn afhankelijk van verschillende invloeden op de energiemarkt. Zoals bijvoorbeeld de olieprijs. Maak je hier niet druk om. Wij houden je op de hoogte van de ontwikkeling van de energieprijzen. Je kunt bij Pricewise alle energieprijzen vergelijken.

Opzegvergoeding energiecontract

Wil je van energie overstappen? Hou daarbij altijd rekening met de einddatum van je huidige energiecontract. Als je vóór het eind van je contract overstapt, moet je een opzegvergoeding betalen. Ook ben je dan de eventuele welkomstkorting kwijt. Als je een deel van de welkomstkorting al ontvangen hebt, kan het zelfs zo zijn dat je deze moet terugbetalen. Loopt je energiecontract binnen twee maanden af? Dan kun je gerust overstappen. Het nieuwe energiecontract gaat dan in op het moment dat je huidige contract afloopt.

Leveranciers vergelijken

Bij Pricewise kun je contracten van alle energieleveranciers vergelijken. Wij geven je een compleet overzicht van de markt. Met de meeste leveranciers hebben wij een overeenkomst, waardoor we vaak betere tarieven kunnen bieden. Ook de energieaanbieders waar we geen overeenkomst mee hebben, worden getoond in de energievergelijker. Zo heb je een eerlijk overzicht.

Goedkope energie

Ben je op zoek naar goedkope energie? In onze energievergelijker komt het goedkoopste energiecontract altijd bovenaan te staan. Welk contract dit is, is afhankelijk van jouw energieverbruik en het moment waarop je energie vergelijkt. En natuurlijk van de exclusieve kortingen die leveranciers aanbieden. Vergelijk energie en check wat voor jou de goedkoopste energiedeal is.

Groene stroom

In onze energievergelijker kun je kiezen voor een energiecontract met groene stroom. Zo weet je zeker dat je energie afkomstig is uit duurzame bronnen. Zoals wind- en zonne-energie. Ook kun je filteren op ‘Alleen groen uit Nederland’. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien met duurzaam opgewekte energie uit ons eigen land.

Netbeheerders

De transport van energie wordt geregeld door de netbeheerder. De netbeheerder onderhoudt ook het gas- en elektriciteitsnetwerk. Wie jouw netbeheerder is, is afhankelijk van de regio waarin je woont. Dit is wettelijk vastgesteld. Je kunt zelf dus geen netbeheerder kiezen. De kosten voor de netbeheerder betaal je via de leverancier.

Energieverbruik in Nederland

Jouw energieverbruik is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals het aantal personen in je huishouden, de grootte van je huis, hoe goed het huis geïsoleerd is, de apparaten in huis, hoe zuinig je met energie omgaat én of je zelf stroom opwekt. Op onze pagina over het energieverbruik kun je zien hoeveel gas en stroom een Nederlands huishouden gemiddeld verbruikt.

Energie besparen

Ga bewust om met je energieverbruik. Energie besparen zorgt voor een beter milieu én een lagere energierekening. Besparen op je energie is makkelijker dan je denkt. Met een paar kleine aanpassingen kom je al een heel eind. Zet bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager, douche een paar minuten korter en ga voor energiezuinige verlichting. Wij hebben alle energie bespaartips voor je op een rijtje gezet.

Opbouw energierekening

De energierekening bestaat uit leveringskosten en netwerkkosten. Je leveringskosten zijn gebaseerd op de energietarieven, energiebelasting, vaste leveringskosten en een eventuele welkomstkorting. Netwerkkosten zijn kosten die via je energiemaatschappij betaalt aan de netbeheerder. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over de opbouw van de energierekening.

Pricewise Energie Awards

Elk jaar doen wij onderzoek naar de beste energieaanbieders in Nederland. Hierbij kijken wij naar klantbeoordelingen en prijsstelling. Met de Pricewise Energie Awards geven wij je inzicht in de kwaliteit en prijs van alle energiemaatschappijen. Daarnaast stimuleren wij op deze manier de concurrentie tussen leveranciers en vergroten we de focus op kwaliteit, dienstverlening én prijs.

Zakelijke energie vergelijken

Je kunt bij ons ook zakelijke energie vergelijken. Verbruik je minder dan 150.000 kWh of 170.000 m3 per jaar? Gebruik dan onze zakelijke energievergelijker. Boven dit verbruik heb je een grootzakelijk energiecontract nodig. Daarvoor leveren wij verschillende offertes op maat.

Energienieuws

Bij Pricewise werken veel experts die alles weten over energie. Wil je op de hoogte blijven van het laatste energienieuws, onze onderzoeksresultaten en energie-bespaartips? Hou ons blog dan goed in de gaten, hierop plaatsen wij dagelijks nieuwe artikelen. Deze delen we ook op onze Facebookpagina.

Vragen over energie?

Onze klantenservice helpt je graag met alle vragen over energie. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer: 088-66 99 000 (lokaal tarief). Op werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur. Liever mailen? Kan ook. Vul dan ons contactformulier in. En misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over energie

Geen vraag te moeilijk voor de overstapcoaches van Pricewise. Of het nu gaat om overstappen, energiemeters, groene stroom of elektriciteit terugleveren. Op basis van de vragen die we dagelijks krijgen, hebben we een top 10 samengesteld.


Klantenservice

Over Pricewise

Pricewise vindt dat elke Nederlander de beste deal verdient voor energie, verzekeringen en telecom. Daarom maakt Pricewise iedereen wakker, wijzer en zetten we samen de markt op scherp.


De eerlijkste vergelijking

Hoe scherper de prijs, hoe hoger de leverancier of verzekeraar komt. Zo simpel is het! We krijgen van elke energiemaatschappij dezelfde vergoeding. Van verzekeraars krijgen we een doorlopende of eenmalige provisie.

Zeer compleet

We maken geen onderscheid in de energieaanbiedingen, maar laten alles zien. Zo weet je zeker dat je een compleet overzicht hebt. Zonder filter, zonder gedoe. Bij verzekeringen geven we je een zéér compleet overzicht. We streven ernaar je een volledige vergelijking te tonen.

De laagste prijs

Wij regelen exclusieve kortingen voor je, waarmee je serieus bespaart. Daarnaast profiteer je van een welkomstpremie. Ben je overgestapt en vind je ergens anders hetzelfde product van dezelfde leverancier, voor een nog lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug.

Gratis overstapcoach

Zie je op tegen overstappen? Nergens voor nodig. Wij zien erop toe dat je huidige contract wordt opgezegd. Onze Overstapcoaches kunnen je helpen bij elke stap. Helemaal gratis!

14 dagen bedenktijd

Binnen twee weken krijg je een bevestiging van je nieuwe leverancier. Hierna heb je 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je de overstap kosteloos bij de leverancier annuleren.