Stormschade en je autoverzekering: hoe zit dat?

Is je auto verzekerd voor stormschade, of moet je het zelf betalen? Dit hangt af van het type autoverzekering dat je hebt. Met een WA + beperkt casco of een allrisk-autoverzekering ben je wél verzekerd voor stormschade. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan betaal je stormschade aan je auto zelf. 
Stormschade autoverzekering
Autoverzekeringen vergelijken met vergoeding voor stormschade 

Eigen risico bij stormschade

Je betaalt bij de meeste verzekeraars wel een eigen risico voor stormschade. De hoogte hiervan verschilt per verzekeraar. Meestal ligt je eigen risico tussen de € 135 en € 150,-. In de polisvoorwaarden vind je de exacte hoogte van je eigen risico.

Vanaf windkracht 7 pas vergoeding

Dien je bij je verzekeraar een claim in voor stormschade, dan checken zij via het KNMI of er die dag daadwerkelijk sprake is geweest van storm. Je autoverzekeraar erkent storm bij windkracht 7 of hoger.

Wat gebeurt er met mijn schadevrije jaren?

Heb je een wild dier aangereden? Wees niet bang. Het heeft geen invloed op je schadevrije jaren. Je behoudt dus je opgebouwde schadevrije jaren. 

Kom je er niet uit?

Je auto goed verzekeren is al lastig genoeg. Daarom maken we het graag zo makkelijk mogelijk voor je. Heb je een vraag? Neem dan contact op met de klantenservice van Pricewise. 

Meer over autoschade

Aanrijding met een dier     Enkelzijdige schade     Schadevrije jaren
Autoschade     Gelijkwaardige autoregeling     Sterretje in voorruit
Autoschade claimen     Malus     Total loss
Bonus-malus-ladder     No-claim-korting     Tweezijdige schade
Diefstal     Ruitschade     Vervangende auto
Eigen risico     Schadetips

Autoverzekeringen vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.