Groene energie

Met de term “groene energie” wordt energie bedoeld die afkomstig is uit duurzame energiebronnen. Dit zijn energiebronnen die onuitputtelijk zijn en dus nooit opraken. Groene energie is daarmee duurzaam en milieuvriendelijk. Wil je meer weten over groene energie? Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over groene energie op een rijtje.


Groene energie

Wat is groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit energiebronnen die nooit opraken. Dat betekent dat groene energie een duurzame vorm van energie is die het milieu bovendien niet belast. Dat is wél het geval bij grijze energie. Grijze energie wordt namelijk gehaald uit fossiele brandstoffen die op den duur opraken. Bij de productie van groene energie komen geen schadelijke stoffen zoals koolstofdioxide (CO2), zwaveldioxide (SO2) of stikstofdioxide (NO2) vrij. Deze stoffen komen wel vrij bij de productie van grijze energie.

Groene energiebronnen

Groene energie komt dus uit duurzame, groene energiebronnen. Voorbeelden van groene energiebronnen zijn windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa en groen gas. Deze energiebronnen raken nooit op.

Garantie van Oorsprong

De Garantie van Oorsprong is een certificaat waarom een energieleverancier kan bewijzen dat energie daadwerkelijk groen is. Op deze Garantie van Oorsprong is terug te vinden waar de groene energie vandaan komt. En op welke manier de energie is opgewekt. Je energieleverancier is verplicht om dit stroometiket mee te sturen met je jaarafrekening.

Kiezen voor groene energie

Wanneer je een energiecontract afsluit, kun je zelf kiezen of je een contract met groene energie of met grijze energie wil. Veel mensen hebben het idee dat groene energie altijd duurder is dan grijze energie. Dat is gelukkig niet zo. Met bepaalde subsidies stimuleert de overheid energieleveranciers namelijk zo veel mogelijk om groene energie op te wekken. Daardoor is de prijs vaak gelijk aan die van grijze energie. In onze energievergelijker kun je gemakkelijk filteren op jouw voorkeur voor groene óf grijze energie.

Meer weten?

Wil je meer weten over groene energie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Pricewise is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur via 088 66 99 000 (lokaal tarief).

Meer over groene energie

Bekijken welke energiesoort het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Energie vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.