Autoschade: kan ik mijn eigen risico afkopen?

Bij sommige verzekeraars kun je autoverzekeringen afsluiten zonder eigen risico . Heb je schade aan je auto? Dan vergoedt je verzekeraar het hele schadebedrag. Hetzelfde geldt als je het eigen risico van je verzekering hebt afgekocht.

Eigen risico afkopen: alleen bij all-risk

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Alleen bij WA + beperkt casco - of allrisk-autoverzekeringen is er sprake van eigen risico. Bij een WA-verzekering niet. Je eigen risico afkopen, is vaak alleen mogelijk als je all-risk verzekerd bent.

Is het voor mij voordelig om het eigen risico af te kopen? 

Kies je voor een verzekering zonder eigen risico? Dan is het belangrijk om na te gaan of het voor jou wel echt voordeliger is. Je premie bij een verzekering zonder eigen risico is vrijwel altijd hoger, dan bij een verzekering met eigen risico. Rijd je nooit schade? Dan is een verzekering met een hoog eigen risico voordelig. 

We helpen je graag

Je auto goed verzekeren is al lastig genoeg. Daarom maken we het graag zo makkelijk mogelijk voor je! Pricewise heeft alles wat je moet weten over autoverzekeringen vergelijken en schade voor je op een rijtje gezet.

Kom je er niet uit?
Neem dan contact op met de klantenservice van Pricewise. 

Meer over autoschade

Eigen risico Schadevrije jaren Gelijkwaardige autoregeling
Eigen risico cabriokap Schadetips Enkelzijdige schade
Eigen risico jongeren   Ruitschade Diefstal
Total loss No-claim-korting Bonus-malus-ladder
Stormschade Aanrijding met een dier Vervangende auto
Sterretje in voorruit Autoschade claimen Tweezijdige autoschade
 

Autoverzekeringen vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.