Is een alarminstallatie in mijn nieuwe bestelauto verplicht?

Heb je een motorvoertuig gekocht voor minder dan €50.000? Dan is een alarminstallatie niet verplicht. Is deze wel aanwezig? Dan kun je bij sommige verzeraars profiteren van gunstigere voorwaarden. Je eigen risico is dan bijvoorbeeld lager. Heb je een WA-volledig casco -dekking? Dan maak je bij diefstal van je auto aanspraak op een nieuwwaarderegeling. Deze voordelige voorwaarden gelden al als je bestelauto hebt voorzien van een klasse-1-startblokkeringssysteem.

Een goed startblokkeringssysteem (klasse 1 of soortgelijk ingebouwd systeem) is erkend, gecertificeerd en geregistreerd door Stichting Certificering Motorrijtuigen (SCM). Enkele verzekeringsmaatschappijen stellen een dergelijk alarm in sommige situaties verplicht, afhankelijk van de nieuwwaarde van het voertuig.

Lees meer over de bestelautoverzekering.

Ga terug naar de FAQ.

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012 (lokaal tarief).


Direct besparen op de bestelautoverzekering? Bestelautoverzekering vergelijken

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.