E-thermostaat – een slimme thermostaat


Let op: Dit product is niet meer leverbaar. Kijk voor alternatieve thermostaten op onze slimme thermostaat overzichtspagina. 
De E-thermostaat is een slimme thermostaat die je helpt je energieverbruik inzichtelijk te maken. De E-thermostaat is gemakkelijk te bedienen vanaf je smartphone. Zo heb je altijd de controle over de temperatuur in je woning. Zelfs als je niet thuis bent. Handig, hè.E-thermostaat Essent slimme thermostaat
Vergelijk energiecontracten met onze energievergelijker

Wat kan de E-thermostaat?

Je kunt de E-thermostaat natuurlijk helemaal instellen op jouw wensen. Zo kun je een klokprogramma instellen. De E-thermostaat zorgt er dan voor dat de verwarming aan- óf juist uitgaat wanneer jij wil. De E-thermostaat heeft daarnaast een bewegingssensor. Op die manier houdt de slimme thermostaat in de gaten of er mensen in de woning zijn – en dus of de verwarming aan moet staan of juist niet. Op die manier kun je besparen op je energieverbruik.

Ook bij jou thuis?

Deze slimme thermostaat is compatibel met de meeste cv-ketels die in Nederland gebruikt worden. Je kunt de E-thermostaat zelfs met de meeste systemen voor stadsverwarming gebruiken. De E-thermostaat kun je gemakkelijk zelf installeren. Of je kunt kiezen voor een installatieservice.'

E-thermostaat aanschaffen

De E-thermostaat is verkrijgbaar vanaf € 249,-. Je kunt de E-thermostaat bestellen via de energieleverancier Essent als je hier ook een energiecontract hebt lopen. De slimme thermostaat is namelijk alleen beschikbaar voor klanten van Essent. Na aanschaf van de E-thermostaat hoef je geen abonnementskosten te betalen om de thermostaat te gebruiken. Wel zijn de functionaliteiten van de slimme thermostaat beperkt als je geen abonnement hebt. Met een E-inzicht abonnement kun je de E-thermostaat bedienen via een app voor je smartphone of via je computer.

Specificaties E-thermostaat

Wil je meer weten over de E-thermostaat van Essent? Hieronder hebben wij alle specificaties van deze slimme thermostaat voor je op een rij gezet:
 
Algemeen
Naam E-thermostaat
Leverancier Essent
Beschikbaar voor iedereen Nee, alleen voor klanten
Besturing via smartphone/tablet app Ja, Android/iOS
Besturing via website Ja
.
Kosten
Kosten los € 249,-
Abonnement betaling per maand Nee
Abonnement voor extra functionaliteiten € 3,95
Verplicht klant bij abonnement Ja
Korting voor klanten Nee
Gratis bij energiecontract Ja, bij 3-jarig contract
Installatiekosten € 82,50 (optioneel)
.
Geschikt voor
Stadsverwarming Ja
Vloerverwarming Ja
Warmtepompen Ja
.
Eigenschappen
Zelflerend vermogen Nee
Verwarming bedienen op afstand Ja, met E-inzicht abonnement
Apparaten bedienen op afstand Ja, met E-inzicht abonnement
Weermonitoring Nee
Luchtvochtigheid Nee
Geofencing Nee
Bewegingssensor Ja
Lichtsensor Ja
Verwarming per kamer Nee
Verwarming per zone Nee

Nog meer besparen?

Met de E-thermostaat kun je besparen op je energieverbruik. Natuurlijk kan dat ook op andere manieren. Vergelijk ook eens energiecontracten met onze energievergelijker. Of lees onze energiebesparingstips.

Meer weten?

Wil je meer weten over de slimme thermostaat? Of heb je een vraag over energie? Neem dan contact op met onze Overstapcoaches. Zij zitten op werkdagen tussen 9.00 en 20.00 uur voor je klaar en zijn bereikbaar via 0888 66 99 000 (lokaal tarief).

Pricewise Be wise. Check your price.