MKB OHRA

Verzekerd via MKB OHRA? Dan heb je waarschijnlijk een uitgebreid pakket met korting en extra veel dekkingen. Maar als je geen uitgebreid pakket nodig hebt, ben je vaak onnodig duur uit. Ondanks je korting. Dat blijkt uit onderzoek van Pricewise naar 53 werkgeverscollectieven. Dit onderzoek is gebaseerd op de zorgpremies en voorwaarden van 2016.


Aan de hand van vier profielen hebben we de meest gekozen dekkingen in Nederland vergeleken met dit collectief. We hebben alleen basisverzekeringen met minimaal 65% keuzevrijheid en aanvullende verzekeringen zonder wachttijd voor orthodontie vergeleken.

Bekijk hieronder welk profiel het meest aansluit bij je situatie. En vergelijk je collectieve zorgverzekering met alle zorgverzekeringen in de markt. In veel gevallen bespaar je aanzienlijk. Je overstap is via Pricewise overigens zo geregeld. En het opzeggen van je huidige verzekering doet de nieuwe verzekeraar voor je. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten of het onderzoek, bel dan met één van onze zorgexperts: 088 - 66 99 012.Zorgverzekeringen vergelijken

Profiel 1: AlleenstaandeGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Collectieve restitutieverzekering MKB OHRA 
Basisverzekering Univé Zorg Select OHRA Basis OHRA Basis
Premie € 98,75 € 104,55 € 103,64
Verschil Deze naturaverzekering is op jaarbasis € 58,68 goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering binnen het collectief Deze restitutieverzekering is op jaarbasis € 10,92 goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering buiten het collectief

Zorgverzekeringen vergelijken

De collectieve verzekering van MKB OHRA is een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij alle zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Een restitutieverzekering vanuit het collectief kost € 103,64. De voordeligste verzekering die wij hebben gevonden kost € 98,75. Heb jij voldoende aan een naturaverzekering, dan kan je kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering.  Ten opzichte van de resitutieverzekeringen bespaar je € 58,68 per jaar, maar heb je dus iets minder keuzevrijheid.


Heb je behoefte aan restitutieverzekering? Met een restitutieverzekering binnen het collectief bespaar je op jaarbasis € 10,92 t.o.v. een restitutieverzekering buiten het collectief.

Profiel 2: Gezin met kinderen t/m tien jaarGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Collectieve restitutieverzekering MKB OHRA
Basisverzekering Anderzorg Basis OHRA Basis OHRA Basis
Aanvullende verzekering Fysio + Tand AV Sterk + Tand Gaaf 250 AV sterk + Tanden Gaaf 250
Premie € 234,40 € 253,00 € 249,26
Aanvullende
dekking
 • Tandartskosten 100% tot € 250,-
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
 • Tandartskosten 100% tot € 250,- 
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
 • Tandartskosten 100% tot € 250,- 
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
Extra  
 • Zorg in het buitenland 100%
 
 • Zorg in het buitenland 100%
Verschil Deze verzekering is € 178,32 per jaar goedkoper t.o.v. de collectieve restitutieverzekering binnen het collectief Deze restitutieverzekering is € 44,88 per jaar goedkoper t.o.v. de goedkoopste restitutieverzekering buiten het collectief

Zorgverzekeringen vergelijken

Het collectief van MKB OHRA bestaat alleen uit een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij (of heeft één van je gezinsleden) een aanvullende verzekering nodig voor fysiotherapie en de tandarts? Vanuit het collectief krijg je een vergoeding voor de tandarts tot € 250,-. Fysiotherapie wordt vergoed tot een maximum van negen behandelingen. Met dit pakket krijg je een extra vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland. Voor deze restitutieverzekering betaal je € 249,26.
 
De goedkoopste naturaverzekering die wij hebben gevonden kost € 234,40 per maand. Hiervoor krijg je tandartskosten tot € 250,- 100% vergoed en negen keer fysiotherapie vergoed.
 
Door te kiezen voor de collectieve restitutieverzekering, bespaar je jaarlijks € 44,88 op de premie. Omdat de dekking van beide verzekeringen gelijk is, is dit ook de beste keuze als je een restitutiepolis wilt. Wanneer je een iets mindere keuzevrijheid genoeg vindt, is het aantrekkelijker om een goedkopere naturaverzekering te kiezen. Door te kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering met een gelijke dekking bespaar je € 178,32 per jaar ten opzichte van de collectieve restitutieverzekering.

Profiel 3: Alleenstaande met kindGoedkoopste restitutieverzekering Collectieve restitutieverzekering MKB OHRA
Basisverzekering Kiemer OHRA Basis
Aanvullende verzekering AV Tandarts Best AV Uitgebreid + Tand Gaaf 250
Premie € 146,70 € 154,96
Aanvullende dekking
 • Tandartskosten 100% tot € 500,-
 • Orthodontie eenmalig 100% tot € 1.500,-
 • Tandartskosten 100% vergoed tot € 500,-
 • Orthodontie tot een maximum van € 2.000,-
Extra Geen extra's
 • Spoedeisende hulp in het buitenland
 • 18 fysiobehandelingen
 • Alternatieve zorg tot € 750,-
 • Bril € 75,- per 2 jaar
Verschil Deze verzekering is voor twee personen € 99,12 per jaar   

Zorgverzekeringen vergelijken

Het collectief van MKB OHRA bestaat alleen uit een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij een aanvullende verzekering nodig voor de tandarts en de orthodontist? Vanuit het collectief krijg je voor de tandarts een vergoeding tot € 500,- en een vergoeding voor de orthodontist tot € 2.000,-. Extra in het pakket zitten achttien behandelingen voor de fysiotherapeut en een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen tot € 750,-. Daarnaast is er een vergoeding voor brillen en spoedeisende hulp in het buitenland. Hiervoor betaal je € 154,96 premie per maand.
 
De goedkoopste restitutieverzekering buiten het collectief die wij hebben gevonden, kost € 146,70 per maand. Met dit pakket krijg je tandartskosten tot € 500,- vergoed en de orthodontist eenmalig tot € 1.500,-. Door te kiezen voor deze verzekering buiten het collectief bespaar je € 99,12 per jaar ten opzichte van de collectieve verzekering.


Profiel 4: EchtpaarGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Collectieve restitutieverzekering MKB OHRA
Basisverzekering FBTO Basis FBTO Basis OHRA Basis
Aanvullende verzekering Module Spieren & Gewrichten 350 + Module Tand 500 Module Spieren & Gewrichten 350 + Module Tand 500 AV Sterk + Tand gaaf 500
Premie € 271,56 € 281,56 € 274,10
Aanvullende
dekking
 • Tandartskosten 100% tot € 500,-
 • Fysiotherapie € 350,- (+/- 12 behandelingen)
 • Tandartskosten 100% tot € 500,- 
 • Fysiotherapie € 350,- (+/- 12 behandelingen)
 • Tandartskosten 100% tot € 500,-
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
Extra  
 • Spoedeisende hulp buitenland 100% 
Verschil Deze naturaverzekering is € 30,48 per jaar goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering binnen het collectief Deze restitutieverzekering binnen het collectief is € 89,52 per jaar goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering buiten het collectief

Zorgverzekeringen vergelijken

Het collectief van MKB OHRA bestaat alleen uit een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij (of heeft je echtgenoot) een aanvullende verzekering nodig met een hogere dekking voor de tandarts en fysiotherapeut? Vanuit het collectief krijg je tandartskosten 100% vergoed, met een maximum van € 500,-. Daarnaast krijg je 9 behandelingen vergoed bij de fysiotherapeut. In dit pakket krijg je een extra vergoeding voor spoedeisende hulp in het buitenland. Hiervoor betaal je € 274,10 per maand voor twee personen.
 
De goedkoopste restitutieverzekering die wij hebben gevonden kost € 281,56. Hiervoor krijg je tandartskosten 100% vergoed, met een maximum van € 500,-. Daarnaast krijg je 12 fysiotherapiebehandelingen vergoed.
 
De goedkoopste naturaverzekering, waar je iets minder keuzevrijheid hebt, kost € 271,56 per maand. Hierbij krijg je tandartskosten 100% vergoed, met een maximum van € 500,-  en tot € 350,- aan vergoeding voor fysiotherapiebehandelingen. Door te kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering bespaar je € 30,48 per jaar ten opzichte van de collectieve verzekering.


Zorgverzekeringen vergelijken