MKB ONVZ

Verzekerd via het MKB ONVZ? Dan heb je waarschijnlijk een uitgebreid pakket met korting en extra veel dekkingen. Maar als je geen uitgebreid pakket nodig hebt, ben je vaak onnodig duur uit. Ondanks je korting. Dat blijkt uit onderzoek van Pricewise naar 53 werkgeverscollectieven. Dit onderzoek is gebaseerd op de zorgpremies en voorwaarden van 2016.


Aan de hand van vier profielen hebben we de meest gekozen dekkingen in Nederland vergeleken met dit collectief. We hebben alleen basisverzekeringen met minimaal 65% keuzevrijheid en zonder wachttijd voor orthodontie vergeleken.

Bekijk hieronder welk profiel het meest aansluit bij je situatie. En vergelijk je collectieve zorgverzekering met alle zorgverzekeringen in de markt. In veel gevallen bespaar je aanzienlijk. Je overstap is via Pricewise overigens zo geregeld. En het opzeggen van je huidige verzekering doet de nieuwe verzekeraar voor je. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten of het onderzoek, bel dan met één van onze zorgexperts: 088 - 66 99 012.Zorgverzekeringen vergelijken

Profiel 1: AlleenstaandeGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Collectieve verzekering MKB ONVZ
Basisverzekering Univé Zorg Select OHRA Basis ONVZ Restitutie Basis
Premie € 98,75 € 104,55 € 109,94
Verschil Deze naturaverzekering is op jaarbasis € 134,28 goedkoper t.o.v. de collectieve restitutieverzekering Deze restitutieverzekering is op jaarbasis € 64,68 goedkoper t.o.v. de collectieve restitutieverzekering

Zorgverzekeringen vergelijken

De collectieve verzekering van MKB ONVZ is een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Een restitutieverzekering vanuit het collectief kost € 109,94. De voordeligste basisverzekering die wij hebben gevonden kost € 98,75. Heb jij voldoende aan een naturaverzekering, dan kan je kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering.  Ten opzichte van de resitutieverzekeringen bespaar je € 134,28 per jaar, maar heb je dus iets minder keuzevrijheid.


Heb je behoefte aan restitutieverzekering? Met een restitutieverzekering buiten het collectief bespaar je op jaarbasis € 64,68 t.o.v. een restitutieverzekering binnen het collectief.

Profiel 2: Gezin met kinderen t/m tien jaarGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Goedkoopste restitutieverzekering collectief MKB ONVZ
Basisverzekering Anderzorg OHRA Basis ONVZ Restitutie Basis
Aanvullende verzekering Basis + Fysio + Tand AV Sterk + Tand Gaaf 250 Startfit + Tandfit A
Premie € 234,40 € 253,00 € 255,88
Aanvullende
dekking
 • Tandartskosten 100% tot € 250,-
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
 • Tandartskosten 100% tot € 250,- 
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
 • Tandartskosten 75% tot € 250,- per jaar 
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
Extra  
 • Zorg buitenland 100%
 • Ongevallendekking tandheelkundige zorg tot € 2.500,-
Verschil Deze verzekering is € 257,76 per jaar goedkoper t.o.v. de collectieve verzekering Deze restitutieverzekering is € 34,56 per jaar goedkoper t.o.v. de collectieve verzekering

Zorgverzekeringen vergelijken

Bij de collectieve verzekering van MKB ONVZ is de basisverzekering een restitutieverzekering. Je hebt bij dit collectief dus geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij (of één van je gezinsleden) een aanvullende verzekering nodig voor fysiotherapie en de tandarts? Vanuit het collectief krijg je tandartskosten voor 75% vergoed tot € 250,-. Fysiotherapie wordt vergoed tot een maximum van negen behandelingen. Daarnaast krijg je als extra nog een ongevallendekking voor tandheelkundige zorg. Voor deze restitutieverzekering betaal je € 255,88.
 
De goedkoopste naturaverzekering die wij hebben gevonden kost € 234,40. Hiervoor krijg je tandartskosten 100% vergoed tot een maximum van € 250,- en negen keer fysiotherapie.
 
Door te kiezen voor de goedkoopste restitutieverzekering buiten het collectief, bespaar je jaarlijks € 34,56 op de premie. Omdat de dekking van beide verzekeringen bijna gelijk is, is dit ook de beste keuze als je een restitutiepolis wilt. Wanneer je een iets mindere keuzevrijheid genoeg vindt, is het aantrekkelijker om een goedkopere naturaverzekering te kiezen. Door te kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering met een nagenoeg gelijke dekking bespaar je € 257,76 per jaar ten opzichte van de collectieve restitutieverzekering.

Profiel 3: Alleenstaande met kindGoedkoopste restitutieverzekering Collectieve restitutieverzekering MKB ONVZ
Basisverzekering Kiemer ONVZ Restitutie Basis
Aanvullende verzekering AV Tandarts Best Optifit + Tandfit A
Premie € 146,70 € 158,54
Aanvullende dekking
 • Tandartskosten 100% tot € 500,-
 • Orthodontie eenmalig 100% tot € 1.500,-
 • Tandartskosten 75% tot € 250,-
 • Orthodontie 100% tot 18 jaar
Extra Geen extra's
 • 35 keer fysiotherapie
 • Bril € 150,-
 • Preventiecursussen € 250,-
 • Ongevallendekking tandheelkundige zorg tot € 2.500,-
Verschil Deze verzekering is voor twee personen € 142,08 per jaar goedkoper  

Zorgverzekeringen vergelijken

Bij de collectieve verzekering van MKB ONVZ is de basisverzekering een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij een aanvullende verzekering nodig voor de tandarts en de orthodontist? Vanuit het collectief krijg je tandartskosten voor 75% vergoed tot € 250,- en orthodontie tot 18 jaar voor 100%. Extra in het pakket zijn 35 fysiotherapiebehandelingen, vergoedingen voor brillen, preventiecursussen en een ongevallendekking voor tandheelkundige zorg. Hiervoor betaal je € 158,54 premie per maand. Let op, voor de aanvullende verzekering Optifit geldt een medische selectie.
 
De goedkoopste restitutieverzekering buiten het collectief die wij hebben gevonden, kost € 146,70 per maand. Met dit pakket krijg je tandartskosten 100% vergoed tot maximaal € 500,- en de orthodontist eenmalig tot € 1.500,-. Door te kiezen voor deze verzekering bespaar je € 142,08 per jaar ten opzichte van de collectieve verzekering.

Profiel 4: EchtpaarGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Goedkoopste verzekering collectief MKB ONVZ
Basisverzekering FBTO FBTO  ONVZ Restitutie Basis
Aanvullende verzekering Module Spieren & Gewrichten 350 + Module Tand 500 Module Spieren & Gewrichten 350 + Module Tand 500 Benfit + Tandfit B
Premie € 271,56 € 281,56 € 314,38
Aanvullende
dekking
 • Tandartskosten 100% tot € 500,-
 • Fysiotherapie € 350,- (+/- 12 behandelingen)
 • Tandartskosten 100% tot € 500,- 
 • Fysiotherapie € 350,- (+/- 12 behandelingen)
 • Tandartscontrole 100% en overige behandelingen 75% tot € 750,-
 • Fysiotherapie 12 behandelingen
Extra Geen extra's Geen extra's
 • Preventiecursussen € 150,-
 • Orthodontie tot 18 jaar € 1365,- 
 • Ongevallendekking tandheelkundige zorg tot € 5.000,-
Verschil Deze naturaverzekering is € 513,84 per jaar goedkoper t.o.v. de collectieve verzekering Deze restitutieverzekering is € 393,84 per jaar goedkoper t.o.v. de collectieve verzekering

Zorgverzekeringen vergelijken

Bij de collectieve verzekering van MKB ONVZ is de basisverzekering een restitutieverzekering. Je hebt bij dit collectief dus geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een grotere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij (of heeft je echtgenoot) een aanvullende verzekering nodig met een hogere dekking voor de tandarts en fysiotherapeut? Vanuit het collectief krijg je 100% vergoeding voor tandartscontroles en 75% voor overige behandelingen, tot een maximum van € 750,- en twaalf behandelingen bij de fysiotherapeut. In dit pakket krijg je een extra vergoeding voor preventiecursussen, orthodontie en een ongevallendekking voor tandheelkundige zorg. Let op, voor de aanvullende tandartsverzekering Tandfit B geldt een medische selectie. Voor deze collectieve verzekering betaal je € 314,38 per maand voor twee personen.
 
De goedkoopste restitutieverzekering die wij hebben gevonden, kost € 281,56. Hiervoor krijg je tandartskosten 100% vergoed tot € 500,- en fysiotherapiebehandelingen tot een maximum van € 350,-, wat gelijk staat aan ongeveer twaalf behandelingen.
 
De goedkoopste naturaverzekering, waarbij je dus iets minder keuzevrijheid hebt, is € 271,56 per maand. Hierbij krijg je ook € 500,- vergoeding voor tandartskosten en tot € 350,- aan vergoeding voor fysiotherapiebehandelingen. Door te kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering bespaar je € 513,84 per jaar ten opzichte van de collectieve verzekering.


Zorgverzekeringen vergelijken