ING

Verzekerd via je werkgever ING? Dan heb je waarschijnlijk een uitgebreid pakket met korting en extra veel dekkingen. Maar als je geen uitgebreid pakket nodig hebt, ben je vaak onnodig duur uit. Ondanks je korting. Dat blijkt uit onderzoek van Pricewise naar 53 werkgeverscollectieven. Dit onderzoek is gebaseerd op de zorgpremies en voorwaarden van 2016.


Aan de hand van vier profielen hebben we de meest gekozen zorgverzekering-dekkingen in Nederland vergeleken met dit werkgeverscollectief. We hebben alleen basisverzekeringen met minimaal 65% keuzevrijheid en aanvullende verzekeringen zonder wachttijd voor orthodontie vergeleken.

Bekijk hieronder welk profiel het meest aansluit bij je situatie. En vergelijk je collectieve zorgverzekering met alle zorgverzekeringen in de markt. In veel gevallen bespaar je aanzienlijk. Je overstap is via Pricewise overigens zo geregeld. En het opzeggen van je huidige verzekering doet de nieuwe verzekeraar voor je. Mocht je nog vragen hebben of meer willen weten of het onderzoek, bel dan met één van onze zorgexperts: 088 - 66 99 012.Zorgverzekeringen vergelijken

Profiel 1: AlleenstaandeGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Goedkoopste restitutieverzekering collectief ING
Basisverzekering Univé Zorg Select OHRA Basis ONVZ Restitutie Basis
Premie € 98,75 € 104,55 € 107,55
Verschil Deze naturaverzekering is op jaarbasis € 105,60 goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering binnen het collectief Deze restitutieverzekering is op jaarbasis € 36,00 goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering binnen het collectief

Zorgverzekeringen vergelijken

De collectieve verzekering van ING is een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een ruimere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Een restitutieverzekering vanuit het collectief kost € 107,55. Heb jij voldoende aan een naturaverzekering, dan kan je kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering. De voordeligste naturaverzekering die wij hebben gevonden kost € 98,75. Ten opzichte van de restitutieverzekering bespaar je € 105,60 per jaar, maar heb je dus iets minder keuzevrijheid.


Heb je behoefte aan restitutieverzekering? Met een restitutieverzekering buiten het collectief bespaar je op jaarbasis € 36,00 t.o.v. een restitutieverzekering binnen het collectief.

Profiel 2: Gezin met kinderen t/m tien jaarGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Goedkoopste restitutieverzekering collectief ING
Basisverzekering Anderzorg OHRA Basis ONVZ Restitutie Basis
Aanvullende verzekering Basis + Fysio + Tand AV Sterk + Tand Gaaf 250 Startfit + Tandfit A
Premie € 234,40 € 253,00 € 247,10
Aanvullende
dekking
 • Tandarts 100% tot € 250,-
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
 • Tandarts 100% tot € 250,- 
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
 • Tandarts 75% tot € 250,- 
 • Fysiotherapie 9 behandelingen
Extra  
 • Buitenland 100%
Verschil Deze verzekering is € 152,40 per jaar goedkoper t.o.v. de collectieve restitutieverzekering binnen het collectief Deze restitutieverzekering is € 70,80 per jaar goedkoper t.o.v. de goedkoopste restitutieverzekering buiten het collectief

Zorgverzekeringen vergelijken

Het collectief van ING bestaat alleen uit een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een ruimere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij (of heeft een van je gezinsleden) een aanvullende verzekering nodig voor fysiotherapie en de tandarts? Vanuit het collectief krijg je een vergoeding voor de tandarts van 75% tot € 250,-. Fysiotherapie wordt vergoed tot een maximum van negen behandelingen. Voor deze restitutieverzekering betaal je € 247,10.
 
De goedkoopste naturaverzekering met een vergelijkbare dekking die wij hebben gevonden kost € 234,40. Met dit pakket krijg je de tandartskosten tot € 250,- vergoed en negen fysiotherapiebehandelingen.
 
Wanneer je een iets mindere keuzevrijheid genoeg vindt, is het aantrekkelijker om een goedkopere naturaverzekering te kiezen. Door te kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering met een nagenoeg gelijke dekking bespaar je € 152,40 per jaar ten opzichte van de collectieve restitutieverzekering.

Profiel 3: Alleenstaande met kindGoedkoopste restitutieverzekering Collectieve restitutieverzekering ING
Basisverzekering Kiemer ONVZ Restitutie Basis
Aanvullende verzekering AV Tandarts Best Optifit + Tandfit A
Premie € 146,70 € 150,75
Aanvullende dekking
 • Tandarts 100% tot € 500,-
 • Orthodontie eenmalig 100% tot € 1.500,-
 • Tandarts 75% vergoed tot € 250,-
 • 35 fysiobehandelingen
Extra Geen extra's
 • Bril € 150,-
 • Preventiecursussen € 250,-
 • Orthodontie 100% tot 18 jaar
Verschil Deze verzekering is voor twee personen € 48,60 per jaar goedkoper  

Zorgverzekeringen vergelijken

Het collectief van ING bestaat alleen uit een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een ruimere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie. Hier geldt een medische selectie. 
 
Heb jij een aanvullende verzekering nodig voor de tandarts en de orthodontist? Vanuit de collectieve verzekering krijg je een vergoeding van 75% tot € 250 voor tandartskosten en in totaal 35 fysiotherapiebehandelingen. Daarnaast krijg je een extra vergoeding voor onder andere brillen, preventiecursussen en orthodontie. Hiervoor betaal je € 150,75 premie per maand.
 
De goedkoopste restitutieverzekering buiten het collectief die wij hebben gevonden, kost € 146,70 per maand. Met dit pakket krijg je de tandarts tot € 500,- vergoed en de orthodontist eenmalig tot € 1.500,-. Door te kiezen voor deze verzekering bespaar je € 48,60 per jaar ten opzichte van de collectieve verzekering.


Profiel 4: EchtpaarGoedkoopste naturaverzekering Goedkoopste restitutieverzekering Goedkoopste restitutieverzekering collectief ING
Basisverzekering FBTO FBTO  ONVZ Restitutie Basis
Aanvullende verzekering Module Spieren & Gewrichten 350 + Module Tand 500 Module Spieren & Gewrichten 350 + Module Tand 500 Benfit + Tandfit B
Premie € 271,56 € 281,56 € 299,10
Aanvullende
dekking
 • Tandarts 100% tot € 500,-
 • Fysiotherapie € 350,- (+/- 12 behandelingen)
 • Tandarts 100% tot € 500,- 
 • Fysiotherapie € 350,- (+/- 12 behandelingen)
 • Tandarts 100% op controle en 75% op overige behandelingen tot € 750,-
 • Fysiotherapie 12 behandelingen
Extra  
 • Preventiecursussen tot een maximum van € 150,-
 • Orthodontie tot 18 jaar € 1365,- 
Verschil Deze naturaverzekering is € 330,48 per jaar goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering binnen het collectief Deze restitutieverzekering buiten het collectief is € 210,48 per jaar goedkoper t.o.v. de restitutieverzekering binnen het collectief

Zorgverzekeringen vergelijken

Het collectief van ING bestaat alleen uit een restitutieverzekering. Je hebt dus bij dit collectief geen keuze tussen een naturaverzekering en restitutieverzekering. Het voordeel van een restitutieverzekering is dat je een ruimere keuze hebt uit zorgverleners en ziekenhuizen waarbij de zorgkosten worden vergoed, maar meestal betaal je voor deze keuzevrijheid wel meer premie.
 
Heb jij (of heeft je echtgenoot) een aanvullende verzekering nodig met een hogere dekking voor de tandarts en fysiotherapeut? Vanuit het collectief krijg je een vergoeding van 100% voor tandartscontrole en 75% voor overige behandelingen met een maximum van € 750,- en twaalf behandelingen bij de fysiotherapeut. Met dit pakket krijg je een extra vergoeding voor preventiecursussen en orthodontie. Voor deze collectieve verzekering betaal je € 299,10 per maand voor twee personen.
 
De goedkoopste restitutieverzekering met een vergelijkbare dekking die wij hebben gevonden, kost € 281,56. Met dit pakket krijg je de tandartskosten vergoed tot € 500,- en twaalf fysiotherapiebehandelingen. Met de restitutieverzekering buiten het collectief bespaar je € 210,48 per jaar ten opzichte van de restitutieverzekering binnen het collectief.
 
De goedkoopste naturaverzekering, waarmee je iets minder keuzevrijheid hebt, is € 271,56 per maand. Hierbij heb je ook € 500,- vergoeding voor tandartskosten en twaalf fysiotherapiebehandelingen. Door te kiezen voor de goedkoopste naturaverzekering bespaar je € 330,48 per jaar ten opzichte van de collectieve verzekering.


Zorgverzekeringen vergelijken