Hoe lang duurt het voordat ik ben overgestapt?

Hoe lang het duurt voordat je bent overgestapt, hangt af van je huidige contract. Vooral de looptijd van je huidige contact heeft hier invloed op. De nieuwe leverancier checkt wanneer je huidige contract afloopt. Hieronder lees je hoelang een overstap duurt in de vier meest voorkomende situaties.


Vergelijk nu energieleveranciers op dé vergelijkingssite van het jaar 

1. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd

Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan duurt een overstap gemiddeld 2 tot 6 weken. De nieuwe leverancier zegt je huidige contract voor je op. Hierbij houdt de nieuwe leverancier rekening met de opzegtermijn van je huidige contract. 

2. Ik heb een contract voor bepaalde tijd

Zit je nog vast een contract voor bepaalde tijd? Dan kun je pas (boetevrij) overgenomen worden na de einddatum van je huidige contract. 

3. Ik ben binnen 2 maanden contractvrij

Loopt je huidige contract binnen 2 maanden af? Dan wacht je nieuwe leverancier met de overstap tot je huidige contract is afgelopen.

4. Mijn contract loopt nog langer dan 2 maanden

Duurt het langer dan 2 maanden voordat je huidige contract afloopt? Let dan op de overnametermijn van de nieuwe leverancier. Meer informatie hierover vind je tijdens het vergelijken van energiecontracten (klik op "Meer informatie" en kijk vervolgens onder het tabblad "Over de leverancier").

Valt de einddatum van je huidige contract buiten de overnametermijn van de nieuwe leverancier? Dan begint de nieuwe leverancier onmiddellijk met het nieuwe contract. Je oude leverancier kan dan een boete opleggen voor contractbreuk. 

Meer vragen?

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Stel deze dan aan een van onze Overstapcoaches door contact op te nemen met onze klantenservice via 088-66 99 000. We helpen je graag verder.