VGZ Zorgverzekering

VGZ is een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland en biedt een uitgebreid pakket aan zorgverzekeringen. Wil je weten of VGZ bij je past? Bekijk dan hieronder welke zorgverzekeringen VGZ heeft te bieden. Gebruik onze vergelijker en maak de juiste keuze!

Welke zorgverzekeraar heeft de beste zorgverzekering voor jou? Zorgverzekering vergelijken

VGZ  Basisverzekering  

De basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander van 18 jaar en ouder. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg je via de basisverzekering vergoed krijgt. De basisverzekering van VGZ kent twee varianten:

 • Naturaverzekering
  Met een naturaverzekering ben je verzekerd voor zorg waar VGZ een contract mee heeft. Het voordeel hiervan is dat VGZ de betaling van je zorgrekeningen direct regelt met zorgverleners. Het nadeel is dat je mogelijk een lagere vergoeding krijgt als je naar een zorgverlener gaat die geen contract met VGZ heeft.
 • Restitutieverzekering
  Met een restitutieverzekering heb je meer keuzevrijheid voor een zorgverlener. Wel is een restitutieverzekering duurder dan een naturaverzekering. Daarnaast moet je zorgrekeningen zelf voorschieten en daarna declareren bij VGZ.

Aanvullende verzekeringen van VGZ

Met een aanvullende verzekering van VGZ ben je verzekerd voor zorg die niet in het basispakket zit. VGZ heeft drie verschillende zorgverzekeringen:

 • Beperkt Aanvullend
 • Uitgebreid Aanvullend
 • Plus Aanvullend

VGZ Tandartsverzekeringen

Heb je jaarlijks meer tandzorg nodig dan alleen een halfjaarlijkse controle? Dan kan een tandartsverzekering een goede keuze zijn. Ook voor de tandartsverzekering biedt VGZ 3 verschillende varianten:

 • Tand Goed
 • Tand Beter
 • Tand Best

Vergelijk VGZ met andere zorgverzekeraars

Bij Pricewise kun je je zorgverzekering vergelijken om zo het meeste uit je zorgverzekering te halen. Is VGZ voor jou de juiste keuze? Via ons kun je na je vergelijking eenvoudig en direct vrijblijvende offertes aanvragen van verschillende zorgverzekeraars.

Welke zorgverzekeraar heeft de beste zorgverzekering voor jou? Zorgverzekering vergelijken