Wat vergoedt mijn zorgverzekering en wat vergoedt mijn reisverzekering?

Het hangt ervan af naar welk land de reis gaat. Is het een EU-, EER-, of verdragsland, oftewel een land waar Nederland afspraken mee heeft gemaakt over de sociale zekerheid, dan heb je recht op vergoeding van de kosten van medische zorg uit de basisverzekering van dat land. De kosten worden dan achteraf verrekend met Nederland. Is het geen verdragsland dan kun je in de polis van jouw zorgverzekering of reisverzekering lezen voor welke medische zorg en voor welke vergoeding je daar verzekerd bent. Een aanvullende verzekering kan dekking bieden voor het deel dat niet door de basisverzekering wordt vergoed. 

Een reisverzekering geeft dekking voor een aantal zaken waarvoor je ook via andere verzekeringen verzekerd bent. Een reisverzekering is aan te raden als je waardevolle spullen meeneemt, als je een bijzondere sport gaat uitoefenen en/of als de zorgkosten hoog zijn in het land waar je naartoe gaat. 


Welke zorgverzekeraar heeft de beste zorgverzekering voor jou?

Zorgverzekering vergelijken

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

Ga terug naar de veelgestelde vragen.

Pricewise Be wise. Check your price.

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om de website te verbeteren en relevante advertenties bij derden te tonen.