Waar moet ik op letten als ik een tandartsverzekering afsluit?

Vanuit de basis-zorgverzekering worden de meeste tandartskosten niet vergoed. Hiervoor kun je een aparte aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Wanneer je veel gebruik maakt van de tandarts en verwacht dit te blijven doen, is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meest voorkomende behandelingen wel vergoed uit de basisverzekering. Wij hebben op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het afsluiten van een tandartsverzekering.Tandartsverzekering via Pricewise
Zorgverzekering vergelijken

Tandartsverzekering

Je hebt veel verschillende soorten tandartsverzekeringen. Sommige vergoeden 75% van het bedrag. Dit betekent dat je altijd 25% zelf moet betalen. Er zijn ook tandartsverzekeringen die 100% vergoeden. Let altijd op het maximale bedrag dat je tandartsverzekering vergoed.

Tarieven

Tandartsen mogen maximaal het wettelijke tarief voor een behandeling in rekening brengen. Deze zijn opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit en vind je hier.

Tips voor kiezen tandartsverzekering

Zie hieronder de tips van Jet:Overige tips voor het kiezen van een tandartsverzekering:

  • Als je wel meer (kleine) behandelingen nodig hebt, is het wel verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten. In onze vergelijker kun je invullen hoe jouw tandartsbezoeken er meestal uit zien, op basis daarvan geven wij je advies.
  • Heb je het vermoeden dat er volgend jaar een grotere ingreep gedaan moet worden? Vraag dan aan je tandarts wat je daarvoor ongeveer kwijt zult zijn. Je kunt dan makkelijker kiezen welke dekking het beste bij jou past.
  • Heb je kinderen met beugel, of daar op korte termijn aan gaan beginnen? Lees hier meer over orthodontie en vergoeding vanuit de tandartsverzekering.

Medische acceptatie tandartsverzekering

Wanneer je een uitgebreide tandartsverzekering wilt afsluiten met een hoge dekking, kan het zijn dat de verzekeraar om een akkoordverklaring vraagt. Deze sturen zij je toe en kun je door je tandarts laten invullen. Soms volstaat het als je op dit moment een vergelijkbare tandartsverzekering hebt.

We helpen je graag

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-66 99 012. We helpen je graag verder.

Ga terug naar de veelgestelde vragen.